Hédervári galambleves 2. recept

files/images/galamb/galamb.jpg
Hozzávalók

2 db galamb,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
5 dkg zeller,
5 dkg karalábé,
8 dkg vöröshagyma,
2 g egész bors,
2 g gyömbér,
2 db tojás,
3 dkg liszt,
2 g őrölt bors,
1 db tojássárga,
2 dl tejszín,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A leves készítéséhez öregebb galambokat válasszunk, mert csak ennek a húsa alkalmas tartalmas, jó ízű leves készítésére. A megtisztított galambokat negyedekbe vágjuk és 1,5 liter hideg vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt, a tetején lévő habot eltávolítjuk és beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket és az egész fej vöröshagymát. Sóval, egész borssal, gyömbérrel fűszerezzük. Takaréklángon, gyöngyöző főzéssel a húst puhára főzzük, majd a levest leszűrjük. A húst a csontokról leszedjük és ledaráljuk. A darált, főtt galambhúshoz hozzáadjuk a tojást, lisztet, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat a leszűrt levesbe főzzük, majd a levest a tűzről lehúzzuk és állandó keverés mellett beleöntjük a tejszínnel összekevert tojássárgát. Citromlével enyhén pikánssá tehetjük.
 
Elkészítési idő: 60 perc

Receptek kategória: