Hédervári galambleves 1. recept

files/images/galamb/galamb.jpg
Hozzávalók

2 galamb,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller,
5 dkg vöröshagyma,
só, bors, gyömbér,
2 tojás,
1.5 dl tejszín,
1 kávéskanál liszt,
2 dkg zsír.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított öreg galambokat négy-négy darabba vágjuk, és hideg vízben tesszük fel főni. Miután felforrott, lehabozzuk, beletesszük a vegyes zöldséget, a fűszereket, megsózzuk, és lassú forralással puhára főzzük. A levest leszűrjük. A galambok húsát a csontokról leszedve finomra vagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk, egy tojást és a lisztet hozzákeverve, dió nagyságú gombócokat készítünk belőle, és belefőzzük a leszűrt levesbe. Tálaláskor tejszínnel elkevert tojássárgájával behabarjuk, és citrommal ízesítjük.

Receptek kategória: