files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-37.jpg
Hozzávalók
80 dkg sárgarépa,
2 dkg vaj,
1/2 húsleveskocka,
2 dl tejföl vagy tejszín,
1 tojássárgája,
2 teáskanál liszt,
1/2 csomó petrezselyemzöld.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A megtisztított sárgarépát durvára lereszelem. Egy lábasban felolvasztom a vajat, és beleteszem a sárgarépát. Belemorzsolok egy fél húsleveskockát, és kb. 2-3 dl vizet hozzáöntve lefedem, és puhára párolom. Amikor a sárgarépa megpuhult, hozzáöntöm a tojássárgájával dúsított, liszttel elkevert tejfölt vagy tejszínt. Jól elkeverem, és még egy rövid ideig a tűzhelyen tartom, arra vigyázva, hogy ne forrjon fel. Közvetlenül tálalás előtt meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges