files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-22.jpg
Hozzávalók
1,60 kg friss karfiol vagy 1 kg konzerv vagy mirelit karfiol,
10 dkg vaj,
15 dkg zsemlemorzsa,
só.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A karfiolt megtisztítom, és váltott hideg-meleg vízben jól megmosom. A karfiolt forrásban levő bő sós vízben puhára főzöm. A vajat serpenyőben felolvasztom, a zsemlemorzsát beleszitálom, és állandóan kevergetve addig pirítom, amíg szép piros lesz. A megfőtt karfiolt szűrőkanállal kiveszem a főzőléből, és jól lecsurgatva tálra helyezem. A tetejét beborítom a vajban pirított zsemlemorzsával. Előételként vagy vegyes zöldségköret egyik komponenseként kínálom.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges