Zöldbabos béles recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

A tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg zsír,
1 tojás,
kevés tej, só.

A töltelékhez:
1 üveg zöldbab konzerv,
diónyi vaj,
8 dkg zsemlemorzsa,
2 pár virsli,
10 dkg reszelt sajt.

Recept elkészítése:

Elkészítjük a tölteléket: a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a leszűrt babot, együtt pároljuk, majd rátesszük a felkarikázott virslit, átkeverjük, kihűtjük. A tésztához valókat összegyúrjuk, két lapba nyújtjuk, az egyikkel kibélelünk egy közepes tepsit, a tölteléket rásimítjuk, a másik lappal beborítjuk, villával megszurkáljuk. Forró sütőbe tesszük, a tüzet hamarosan mérsékeljük. Ha pirosra sült, forrón, nagy kockákra vágva, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Receptek kategória: