25 dkg liszt,
10 dkg főtt tarkabab,
10 dkg zsír,
1,5 dkg élesztő,
fél dl tejföl,
1 tojás,
fél dl tej,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
fél dl tej a pogácsa kenéséhez.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, a tejfölt, a tojást, a sót, a borsot, és a szitán átnyomott főtt babot. Jól összedolgozzuk, és sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen, liszttel meghintve, tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán félujjnyira nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd ismét kelesztjük. Tetejét tejjel megkenjük, és alufóliával bélelt sütőlemezre tesszük nem túl szorosan egymás mellé. Előmelegített forró sütőben közepes lángon megsütjük.
Elkészítési idő: 90 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges