Rakott tarhonya recept

Recept elkészítése:

 Rakott tarhonya recept

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
4 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál édes,
piros fűszerpaprika,
2 tyúkhúsleves-kocka,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát vékony, hosszú csíkokra aprítom, majd a zsírját kisütöm. A pörcöt leszűröm. A zsírból két evőkanálnyit félreteszek. A többin megfonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd ráöntöm a tejfölt, és az öntetet félreteszem. A félretett zsírt felforrósítom, ráteszem a tarhonyát, és folyamatosan kevergetve szép világosbarnára megpirítom. Ezután a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntöm, és beleteszem a tyúkhúsleves-kockákat. Beleszórom a szerecsendiót, és felforralom. Befedve, kis lángon addig párolom, amíg az összes levét felszívja. Közben a tojásokat keményre főzöm, majd meghámozom és felkarikázom. Kisebb tepsibe terítek egy réteg tarhonyát, beborítom a tojáskockákkal, erre ráöntök a pörccel összekevert tejfölös-paprikás öntetből, majd reszelt sajttal gazdagon meghintem. Ismét tarhonyát rakok rá, és a rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére sajtnak és öntetnek kell kerülnie. A tepsit befedem, és az előmelegített, forró sütőben húsz percig párolom közepes lángon. Saláta igencsak kívánkozik mellé!

Elkészítés ideje: 75 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: