Tárkonyos hagymaleves recept

Recept elkészítése:

Tárkonyos hagymaleves recept

Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma,
2 dl tejföl,
3 dkg vaj,
1 csokor friss tárkony (vagy sóval, esetleg ecettel eltett tárkony),
2 evőkanál száraz fehérbor,
1 húsleveskocka,
1 teáskanál liszt,
só és őrölt bors, ízlés szerint,
csöpp tárkonyecet.

Elkészítés:

      A vajon üvegesre párolom (fedő alatt) a megtisztított és vastag szeletekre vágott vöröshagymát, majd megsózom és felöntöm 4 dl vízzel. 10 percig forralom, ezután turmixgépbe pépesre verem, majd annyi vízzel egészítem ki, hogy 1 liter legyen. Belemorzsolom a húsleveskockát, hozzákeverem az apróra vágott tárkonyt és behabarom a lisztes tejföllel. Felforralom, ezután ízesítem őrölt borssal és a borral. Forrón tálalom leveses csészékben. Levesbetétnek keményre főtt, hámozott fürjtojást szoktam kínálni, de pirított zsemlekockákkal is finom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: