Szalonnás fokhagymaleves recept

Szalonnás fokhagymaleves recept

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
6 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
ecet,
cukor,
só,
őrölt fehér bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom, és sárgásbarnára pirítom rajta a lisztet. A tűzről félrehúzva elkeverem benne a tisztított, zúzott fokhagymát, majd állandó keverés közben ráöntök 1 l vizet. Felforralom, beleöntöm a tejfölt, az ecetet, a sót, a cukrot és az őrölt fehér borsot, végül rászórom a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet. Még egyszer fölforralva tálalom. Fokhagymával bedörzsölt, olajban pirosra sütött zsemlekockákat kínálok hozzá.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók