Sonkás fokhagymaleves 1. recept

Recept elkészítése:

Sonkás fokhagymaleves 1. recept

Hozzávalók:
20 dkg főtt füstölt sonka,
1 zsemle,
2 tojás,
4 evőkanál olaj,
4 gerezd fokhagyma,
1 marhahúsleves-kocka,
kevés só, és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A zsemlét kis kockákra vágom, és 1 evőkanál olajon pirosra pirítom. A sonkát vékony metéltre vágom, a fokhagymát tisztítás után összezúzom. A megmaradt olajon megfonnyasztom a fokhagymát, majd hozzáadom a sonkametéltet, és kevergetve, egy-két percig pirítom. Ezután felengedem 1 liternyi vízzel, beleteszem a húsleveskockát, és megsózom, megborsozom.
Beleteszem a pirított zsemlekockákat is. Felforralva addig főzöm, amíg a zsemle egészen szétfő a levesben. Közben a tojásokat keményre főzöm, majd meghámozva kis kockákra vágom. Ez lesz a leves betétje, amit a leveses tányérok aljára rakok, erre pedig rámerem a forró levest.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: