Póréhagymaleves földimogyoróval recept

Póréhagymaleves földimogyoróval recept

Hozzávalók:
20 dkg friss, hámozott földimogyoró,
2 szál póréhagyma,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 liter zöldségleves,
1 pohár light tejföl,
1/2 kávéskanál koriander-só,
Cayenne bors,
szerecsendió,
25 g pörkölt földimogyoró,
friss koriander.

Elkészítés:

      Készítsünk pépet a földimogyoróból. A póréhagymát vágjuk hosszú csíkokra, a hagymát, és a fokhagymát vágjuk apró kockákra, és mindezt pároljuk meg forró olajban. Adjuk hozzá a mogyorópürét, valamint a levest, és kis lángon főzzük 10-12 percig. Keverjük hozzá a tejfölt, és forraljuk fel még egyszer.
Fűszerezzük a levest korianderrel, sóval, Cayenne borssal.
Fokozhatjuk az ízeket, ha a póréhagyma zöld részéből nagyobb darabokat, valamint mentaleveleket főzünk a levesbe.

vissza a főoldalra