Pikáns burgonyapürés-leves

Pikáns burgonyapürés-leves
Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg burgonya,
15 dkg sóska,
3 dkg vaj,
1 dl tejszín,
2 gerezd fokhagyma,
só, cukor, ízlés szerint.

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát kis kockákra vágom, és annyi sós vízben, amennyi jól ellepi, puhára főzöm. Közben a megtisztított sóskát ráteszem a meleg vajra, és saját levében, fedő alatt addig párolom, amíg össze nem esik. A főtt burgonyát levével együtt a turmixgépbe teszem, hozzáadom a párolt sóskát és a tisztított, apróra vágott fokhagymát. Pépesre turmixolom, majd annyi vízzel egészítem ki, hogy 1 liternyi legyen. Beleöntöm a tejszínt, megsózom, megcukrozom és felforralom.

Elkészítési idő: 30perc

Kiemelt partnerünk