Joghurtos fokhagymaleves recept

Recept elkészítése:

Joghurtos fokhagymaleves recept

Hozzávalók:
6 dl joghurt,
2 dl tej,
4 gerezd friss, még nagy nedvességtartalmú (nyári) fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só, és cukor, ízlés szerint.

Elkészítés:

      A fokhagymát tisztítás után fokhagymaprésbe teszem. Turmixgép poharába öntöm a joghurtot, hozzáadom a megmosott és összevágott petrezselyem zöldet, majd 1 mokkáskanálnyi sóval ízesítem. Attól függően, ki mennyire szereti a pikáns, savanyú ízeket, egy-két teáskanálnyi porcukorral "szelídítem" a joghurt savanyúságát. Ezután a fokhagymát a présből a pohárba nyomom, majd a turmixgépet addig működtetem, amíg habos, sűrű levest kapok belőle. A fokhagymalevest leveses csészékbe öntöm, és mindegyikbe teszek egy-egy jégkockát (ha gyerek is eszik belőle, jégkocka nélkül tálalom). Azonnal fogyasztjuk.
A nyári melegben nagyon üdítő.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: