Hagymagaluska leves recept

Hagymagaluska leves recept

Hozzávalók:
2 fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
1 egész tojás, meg egy sárgája,
4-5 evőkanál liszt,
só,
őrölt bors,
késhegynyi pirospaprika.

Elkészítés:

      A kis kockára vágott hagymát olajon megfuttatjuk, majd pirospaprikával megszórjuk, és fél liter vízzel felengedjük. Fedő alatt tíz percig forraljuk, majd a levét leszűrjük. A megfőtt hagymát egy tojással, csipetnyi sóval meg őrölt borssal és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. A hagyma főzővizét bő egy liternyire kiegészítjük, megsózzuk, és ha forr, a tésztából kis galuskákat szaggatunk bele. A levesestálban a tejfölt a tojássárgájával simára keverjük, és állandó kevergetve ráöntjük a már nem túl forró levest. Azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók