Fokhagymaleves 5. recept

Fokhagymaleves 5. recept

Hozzávalók:
20 dkg rozskenyér,
2 dl tejföl,
1 evőkanál korpás liszt,
2 tyúkhúsleves-kocka,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál rozspehely,
5 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
kevés só.

Elkészítés:

      A húsleveskockákat kis fazékba, 7 dl vízbe rakom. Felforralom, közben az olajon megpirítom a nagyon apró kockákra vágott kenyeret. A tejfölben elkeverem a korpás lisztet, a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöld felét, valamint a zúzott fokhagymát. Beleöntöm a forrásban lévő levesbe, és a rozspelyhet is hozzáadva kevergetve felforralom, 5 percig főzöm. Végül a megmaradt petrezselyemzöldet rászórom és befedem. A lángról lehúzva 10 percig hagyom állni. Leveses csészékben elosztom a pirított rozskenyeret, és rámerem a forró levest. Azonnal fogyasztjuk, hogy a kenyér ne nagyon ázzon el.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók