Fokhagymaleves 2. recept

Recept elkészítése:

Fokhagymaleves 2. recept

Hozzávalók:
8-10 gerezd fokhagyma (a gerezdek nagyságától függően),
2 tojás,
1 zsemle (vagy 1 szelet kenyér),
5 dkg vaj,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
1 evőkanál vegeta.

Elkészítés:

      A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A zsemlét is apró kockákra vágjuk, és a vajban pirosra pirítjuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és 1/2 dl vízzel pépesre turmixoljuk. 1 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a vegetát, a törött borsot és a sót. A levesestálba beletesszük a pirított zsemlekockákat, a tojáskockákat, rácsorgatjuk a fokhagymapépet, a zsemle pirítása után maradt vajas morzsalékot, és az egészre ráöntjük a zubogó levest. A tálat 5 percre lefedjük, s csak azután tálaljuk az ételt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: