Böjtös paradicsomleves recept

Böjtös paradicsomleves recept

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma,
1 evőkanál vaj,
1 liter paradicsomlé,
2 babérlevél,
só,
őrölt bors, cukor
A betétnek:
1 tojás,
liszt,
só.

Elkészítés:

      Az apróra vágott hagymát a vajon megfuttatjuk. Két deci vizet meg a paradicsomlevet ráöntjük. A babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevéske cukorral ízesítjük. A tojásból csipetnyi sóval, kevés vízzel és annyi liszttel amennyit felvesz, levestésztát gyúrunk. Belisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kis kockákra vágjuk. A forrásban lévő paradicsomlevesbe főzzük. Böjtben néha paradicsomlé helyett savanyú káposztalével engedik fel, és úgy főzik bele a viszonylag sok tésztát.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók