Zöldséges, rizses csirke – Japán recept

Recept elkészítése:

Zöldséges, rizses csirke – Japán recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
0.8 dl szójaszósz,
2 evőkanál cukor,
4 evőkanál olaj,
20 dkg mosott, felszeletelt gomba,
1 fej szeletelt hagyma,
1.5 dl csirkehúsleves,
25 dkg főtt vagy konzerv zöldborsó,
6 tojás felverve,
20 dkg főtt rizs.

Elkészítés:

      A csirke bőrét húzzuk le, csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A szójaszószból és cukorból készítsünk páclevet és pácoljuk benne a húst 30 percig. Forró olajban pároljuk meg a csirkedarabokat 5-6 percig, adjuk hozzá a gombát, hagymát és pároljuk további 2-3 percig. Öntsük rá a levest, zöldborsót, és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük még 2 percig. Végül öntsük rá a tojást és kavarjuk, amíg lágy rántotta kinézete lesz. A rizst osszuk szét 4 tálkába, tetejére öntsük a csirkés zöldséget és tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: