Tőkehalfilé recept

Recept elkészítése:

Tőkehalfilé recept

Hozzávalók:
4 szelet tőkehalfilé,
40 dkg vegyes zöldség (sárga-fehérrépa, zeller, póréhagyma),
2 tojás,
2 ek liszt,
étkezési keményítő,
olaj,
margarin,
gyömbér,
ételízesítő,
kínai fűszerkeverék,
só.

Elkészítés:

      A halfiléket megszórjuk sóval, kínai fűszerkeverékkel és űllni hagyjuk, amíg a zöldféléket megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. Néhány percre forró vízbe dobjuk, majd lecsurgatjuk. A halszeleteket étkezési keményítőbe, majd liszttel elkevert tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük. A zöldségeket a feldarabolt póréhagymával együtt kevés margarinban ételízesítővel, gyömbérrel fűszerezve megpároljuk. 1 ek-nyi étkezési keményítőt elkeverünk 1 dl vízben, a zöldségekre öntjük és néhány perc alatt készre pároljuk. A halat a zöldségraguval leöntve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: