Pirított zöldséges sertéshús recept
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 kis szál póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 szál sárgarépa,
1 cikk zeller, arasznyi cukkíni,
10 dkg gomba,
2 erős, piros színű zöldpaprika,
1 cikk fejes káposzta.
A mártáshoz:
2 ek olaj,
1 ek étkezési keményítő,
1 ek barna cukor,
1/2 dl szójamártás,
csipetnyi gyömbérpor,
bors.
Elkészítés:
A húst és az összes zöldséget gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat megforrósítjuk, először a húst kevergetve félig megsütjük benne, majd a hagymát, fokhagymát meg a sárgarépát hozzáadva néhány percig együtt pirítjuk. Utána a gombát, a zellert, a káposztát, a zöldpaprikát, végül a póréhagymát, meg a cukkínit is belekeverjük, és erős lángon két percig sütjük. A mártáshoz valókat simára verjük, és a zöldséges húsra öntjük. Kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség még kissé ropogós marad. Főtt rizzsel tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges