Pirított máj wokban recept

Recept elkészítése:

Pirított máj wokban recept

Elkészítés:

      A wokban (vagy a nagyi vaslábasában) kevés olajon rengeteg hagymát párolok (2-szer 3-szor annyit, mint amennyit a receptkönyv ajánl) kicsit sózom, és beleforgatom a felcsíkozott májat. Kevergetem, kavargatom, amíg mindenhol kifehéredik, kissé borsozom is. Ráteszek fél üveg natúr lecsót, néhány percre lefedem, aztán még egyszer jól átkavarom az egészet. Lehet tálalni. Hozzá: ecetes almapaprika, fehérkenyér, vörösbor.
Most olvastam, hogy a tudomány mai állása szerint mindenféle belsőség kerülendő! Korábban meg úgy volt, hogy a máj, az fontos, mert olyan dolgok vannak benne, ami másban nincs. Tudom, hogy volt már téma, és megoszlottak a vélemények, de ami ennyire finom, biztos, hogy nem lehet káros. Legalábbis néha-néha.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: