Húsos rizs (Kína) recept

Recept elkészítése:

Húsos rizs (Kína) recept

Hozzávalók:
20 dkg rizs,
20 dkg marhahús,
1 teáskanál cukor,
1 és fél evőkanál szójamártás,
1-2 evőkanál cherry, vagy vermut,
fél teáskanál étkezési keményítő,
1+4 evőkanál olaj,
2 tojás,
4 szál újhagyma, vagy 1 kis póréhagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl konzerv zöldborsó.

Elkészítés:

      A rizst kétszeres mennyiségű vízzel leöntjük, puhára főzzük, majd teljesen kihűtjük. A húst nagyon vékony csíkokra vágjuk. A pácléhez összekeverjük a cukrot, a szójamártást, a sherryt/vermutot, az étkezési keményítőt, az 1 evőkanál olajat és fél teáskanál sót, a húst beleforgatjuk, majd a hűtőszekrényben egy órát állni hagyjuk. A tojásokat simára keverjük, és kissé megsózzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, és átlósan fél cm-es darabokra vágjuk, a fokhagymát összevagdaljuk. A borsot lecsepegtetjük.
Elkészítés:
1. Wokban vagy teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, a tojást beleöntjük, és kevergetve rántottát sütünk. A sütőedényből tányérra szedjük, és villával kis darabokra tépjük.
2. A sütőedényt papírtörölközővel kitöröljük, és 2 evőkanál olajat megforrósítunk benne.
3. A húscsíkokat a pácléből kiemeljük, alaposan lecsepegtetjük, majd az olajban, erős tűzön kevergetve barnára sütjük, és szűrőlapáttal papírtörölközőre szedjük.
4. A maradék 1 evőkanál olajat a visszamaradt pecsenyelébe öntjük, felforrósítjuk, és az újhagymát és a fokhagymát erős tűzön 1-2 percig sütjük benne.
5. A rizst beleforgatjuk, és kevergetve kissé megpirítjuk.
6. A húst és a tojást az edénybe visszarakjuk, átforrósítjuk, és azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: