Csirkeszárnyak osztrigaszósszal recept

Recept elkészítése:

Csirkeszárnyak osztrigaszósszal recept

Hozzávalók:
8 db csirkeszárny,
2 dl csirkehúsleves, + fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés:

      Elkészítés előtt a megtisztított csirkeszárnyakat fél órára pácba tesszük. Kevés (1/2 ujjnyi) forró olajban megpirítjuk a pácból kivett 8 db csirkeszárnyat, majd a felesleges olajat leöntjük az edényből (akinek van wok-ja, abban készítse! Kb. 3 gerezd szeletekre vágott fokhagymát, világos szójaszószt, evőkanálnyi osztrigaszószt, 1/2 dl rizsbort, (vagy Sherryt), a 2 dl csirkealaplevet, hozzáadjuk majd fedő alatt, főni hagyjuk kb. 1/2 órát. Főtt rizzsel tálalhatjuk.
Pác: szójaszósz, rizsbor, szezámolaj, kevés só (mert az osztrigaszósz is sós), őrölt bors, kukoricaliszt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: