Töltött tök 1. recept
Hozzávalók:
1 kg-nyi spárgatök,
2 egész tojás,
10 dkg füstölt szalonna,
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A tököt vékonyan meghámozom, és hosszában félbevágom. Magos belét kanállal kikaparom, és a tök belső részét megsózom. A töltelékhez a tojásokat felverem, hozzáadom a zsemlemorzsát, a megtisztított és zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot, és a finom lyukú darálón ledarált füstölt szalonna felét. A masszát a két fél tök üregébe belekenem, és a töltött tököket tepsire fektetem. A tejfölt megsózom, és rálocsolom a tetejére, majd lefedve tolom be az előmelegített, forró sütőbe. Húsz-huszonöt percig párolom, végül a fedőt levéve kissé megpirítom a tetejét. A két fél tököt keresztben félbevágom, és egy-egy adagot tányérra csúsztatok.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges