Tojásropogós recept

Recept elkészítése:

 Tojásropogós recept

Hozzávalók:
6 db főtt tojás,
5 dkg vaj,
16 dkg liszt,
2,5 dl tej,
2 db tojássárga,
2 db tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
2 dl olaj,
5 g törött bors,
3 g reszelt szerecsendió,
só.

Elkészítés:

      A főtt tojásokat kockákra vágjuk. Vajból és 6 dkg lisztből világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük, gyakori keveréssel 5-6 percet forraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a nyers tojássárgákat. Sóval, törött borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Ezután a főtt tojásvagdalékot keverjük hozzá, és az így elkészített masszát tegyük a hűtőszekrénybe, hogy kissé megdermedjen. Lisztezett deszkán rúd alakúra formáljuk, és 2 cm vastag, 4-5 cm hosszú rudakat alakítunk ki belőle. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában bundázzuk, és bő, forró olajban kisütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: