Tálon sült tojás párizsikosárkákban recept

Recept elkészítése:

 Tálon sült tojás párizsikosárkákban recept

Hozzávalók:
24-30 dkg párizsi,
3 dl olaj,
5 dkg vaj,
4 db tojás,
30 dkg zöldborsó,
fél csomó zöldpetrezselyem,
3 g őrölt fehér bors,
só.

Elkészítés:

      A párizsit héjával együtt kb. egy cm vastagságúra szeleteljük, és bő, forró olajba téve addig sütjük, ameddig összezsugorodva tölcsér alakúvá válik. Ezután az olajból kiemeljük, és egy vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük. Mindegyik kosárkába egy-egy tojást ütünk. A párizsikosarak közé hintjük a főtt zöldborsót, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, kevés őrölt fehér borssal, és a sütőbe téve 2-3 percig sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: