Savanyú tojás recept

 Savanyú tojás recept

Hozzávalók:
Nyolc tojás,
fél liter húslé (lehet leveskockából),
2 dl tejföl,
egy kisebb fej hagyma,
két kanál liszt,
egy kevés zsír,
egy babérlevél,
négy-öt szem borókabogyó,
pirospaprika,
só,
ha van, egy szelet zöldpaprika,
fél paradicsom,
ízlés szerint citromlé vagy ecet.

Elkészítés:

      A húslét a fűszerekkel, a paprikával, paradicsommal felforraljuk, a tojásokat buggyantott tojásként belefőzzük. A zsírral, liszttel, finomra vágott hagymával, pirospaprikával rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, elkeverjük a tejföllel, hozzászűrjük a húslét, elkeverjük, majd visszarakjuk bele a tojásokat, és még egyszer felrottyantjuk. Ha szükséges utána sózunk. Aki szereti, egy kevés citromlével vagy ecettel savanyíthatja.
Általában egytálételként, kenyérrel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá köretként zsemlyegombócot, rizst, krumplit, stb.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók