Vadászmártás recept

 Vadászmártás recept

Hozzávalók:
25 dkg gomba,
1 közepes hagyma,
1 sárgarépa,
2 gerezd fokhagyma,
60 dkg húsos szalonna,
fél liter zöldségleves,
1,5 dl vörösbor,
1-2 ek konyak,
1,5 dl tejszín,
1 ek paradicsompüré,
só, bors.

Elkészítés:

      A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, a szalonnát, a répát, a hagymát és a fokhagymát felkockázom. A szalonnakockákat kiolvasztom és a felkockázottakat addig párolom benne, míg a hagyma üveges nem lesz. Belekeverem a paradicsompürét és kicsit megpirítom. A borral felöntöm, tovább párolom és kissé lepirítom. Zöldséglevessel öntöm fel, majd a felére befőzöm és belekeverem a tejszínt. Sóval, borssal és konyakkal ízesítem.

Elkészítés ideje: 45perc