Fokhagymás házinyúlfi recept

 Fokhagymás házinyúlfi recept

Hozzávalók:
4 db házi nyúlcombok
100 g füstölt szalonna
100 g vöröshagyma
50 g fokhagyma
150 g lángolt kolbász
100 g gomba

őrölt bors
500 g burgonya
1/2 csomag petrezselyemzöld
kakukkfûű1/2 dl olaj
20 g méz.

Elkészítés:

      A nyúlcombokat hegyes éles kiskéssel lehártyázzuk, majd sózzuk, reszelt fokhagymával bedörzsöljük, és friss vágott kakukkfűvel beszórjuk. Vöröshagyma karikákkal, lángolt kolbásszal, apró gombákkal és bacon szalonna kockákkal beágyazunk a nyúl úrfinak. Erre tesszük a befűszerezett combokat, és 180 °C-os sütőben szép pirosra sütjük. A combokat többször forgassuk és locsolgassuk meg. Ha a burgonya és a hús is pirosra sült és puha a tepsiből néhány kanál szaftot vegyünk ki egy kis serpenyőbe, tegyünk hozzá egy kanál mézet, és leszeletelt fokhagymát hevítsünk benne addig, míg zsírjára pirul. Ezzel a fokhagymás fénnyel vonjuk be a nyúl combokat. Azonnal, forrón tálaljuk. Nem csalódnak ebben a nyúlfiban sem. Paradicsomsaláta, tört jégen tálalt, kaporral megszórt hámozott, kovászos uborka teszi teljessé ezt a menüt.

The Mountain - 3D pólók