Ír csokoládé-krémlikőr recept

Ír csokoládé-krémlikőr recept

Hozzávalók 4 személyre:
120 ml tejszín,
400 ml tej,
2 ek. kakaópor,
115 g tejcsokoládé kockákra törve,
4 ek. ír whisky,
tejszínhab a tetejére,
csokoládéforgács a díszítéshez.

Elkészítés:

Egy tálban verjük fel sűrűre a tejszínt. Tegyük a tejet egy lábasba, és keverjük hozzá a kakaóport. Adjuk hozzá a csokikockákat, és kevergetve, lassan melegítsük fel, amíg a csokoládé elolvad. Forraljuk fel. Vegyük le a lábast a tűzről, és adjuk hozzá a felvert tejszínt és az ír whiskyt. Finoman kevergessük kb. 1 percig, amíg jól elkeveredik. Öntsük gyorsan 4 hőálló bögrébe vagy pohárba, és koronázzuk meg mindegyiket egy nagy kanál tejszínhabbal. Díszítsük csokoládéforgáccsal, és azonnal tálaljuk. Tipp: Ír whisky helyett használhatunk brandyt is, vagy bármilyen whisky vagy brandy alapú likőrt.