Milánói túrótorta recept

files/images/turo/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók

Tészta:
20 dkg liszt,
20 dkg zsír,
2 dl víz,
10 db tojás,
1 dkg só.

Töltelék:
40 dkg túró,
20 dkg vaj,
12 dkg porcukor,
3 dl tejszín,
2 dkg vaníliás cukor,
10 dkg mazsola.

Recept elkészítése:

A vizet és a zsírt felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig hagyjuk a tűzön állandó kevergetés közben, amíg az edény falától elválik. A tűzről levéve, de még forrón hozzákeverjük a tojásokat, egyenként. A tésztából, vékony torta alakú lapokat formázunk. Forró sütőben sütjük. Elkészítjük a túrókrémet, amit tejszínhabbal díszítünk. A kihűtött tésztalapok közé töltjük a tejszínhabos túrókrémet. Kihűtve, felszeletelve tálaljuk.

Receptek kategória: