Erőleves túrófánkal recept

Erőleves túrófánkal recept
Hozzávalók:

30 dkg marhahús,
25 dkg vegyes zöldség,
5 dkg vöröshagyma,
1 dkg fokhagyma,
3 dkg gomba,
5 dkg karalábé,
5 dkg kelkáposztalevél,
10 dkg paradicsompüré,
8 db tojás,
10 dkg túró,
10 dkg liszt,
10 dkg zsír,
10 dkg olaj,
2 dkg só,
1 g egész bors.

Elkészítés:

A száraz marhahúst durvára daráljuk, a tojások fehérjét, a paradicsompürét, a megtisztított zöldségeket, fűszereket összekeverjük és felengedjük hideg vízzel. Feltesszük főzni, és felforrásig gyakran kevergetjük, majd lassú forralással főzzük. Közben elkészítjük a túrófánkokat: egy deci vízhez 10 dkg zsírt adunk és felforraljuk, hozzáöntünk tíz deka lisztet, és sűrű masszává főzzük. A tűzről levéve belekeverjük az áttört túrót, és a tojások sárgáját, sóval ízesítjük. Sütőlapra két kiskanál segítségével mogyoró nagyságú halmocskákat formázunk, és forró sütőben megsütjük. Tálalás előtt a levest szűrőruhán leszűrjük, csészében tálaljuk és külön kistányéron adjuk hozzá a túrófánkokat.