Csodatorta recept

Csodatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás,
22 dkg porcukor,
7,5 kanál víz (régimódi, öblös evőkanál),
7 dkg darált dió,
15 dkg liszt,
1 csomag sütőpor.
A krémhez:
6 dkg darált dió,
kb. fél dl tej,
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
kevés rum vagy konyak.
A mázhoz:
6-7 evőkanál cukor,
3 evőkanál erős kávé (vagy ugyanannyi víz, és egy kanál nescafé),
1 evőkanál kakaópor (én e helyett is neskakaót szoktam használni),
vaníliáscukor,
3 dkg vaj.

Elkészítés:

      A három tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a vizet, apránként a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül a tojások habját. Kikent tortaformában sütjük, mint a piskótát. A diót leforrázzuk a tejjel. A vajat kikeverjük a cukorral és beledolgozzuk a többi hozzávalót. A kihűlt tésztát a szokásos módon megtöltjük. A máz hozzávalóit a vaj kivételével, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sima, egynemű massza lesz. A tűzről levéve hozzátesszük a vajat, és bevonjuk vele a tésztát. Gyorsan keményedik, de jól melegíthető.

Elkészítés ideje: 120perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók