Tészta:
13 dkg finomliszt,
2 ek barna cukor,
5 dkg vaj,
1 ek víz.
Töltelék:
2,5 dl habtejszín,
3 tojás sárgája,
2 ek kristálycukor,
2 kk vaníliás cukor.
DÍszítés:
2-3 kivi,
citromfű, ízlés szerint.
Először elkészítjük a tésztát. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A lisztet, a cukrot, a vajat és a vizet konyhai robotgépben gyorsan összekeverjük. A tésztát úgy nyomkodjuk egy kb. 18 cm átmérőjű tortaformába, hogy pereme is legyen, majd a sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük. A formában kihűlni hagyjuk. Elkészítjük a vaníliakrémet: 2 dl habtejszínt felforralunk, majd a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk. A tojássárgáját és a kristálycukrot simára keverjük, majd tovább verve a forró tejszínbe öntjük. Kevergetve nagyon kis lángon felforraljuk, majd először szobahőmérsékleten, utána a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. A maradék 0,5 dl tejszínt habbá verjük, és a vaníliás cukorral ízesítjük. Ezt a vaníliás tejszínhabot a tojássárgájás tejszínbe keverjük. A kivit meghámozzuk és felszeleteljük. A vaníliás krémet a tésztára simítjuk, a tetejét kiviszeletekkel és citromfűlevelekkel díszítjük. Elkészítési idő: 50 perc Sütés: 15-20 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges