Tökkel töltött fánk recept

Tökkel töltött fánk recept

Hozzávalók:
1 db tojás,
80 dkg liszt,
2 pohár víz,
5 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
csipetnyi cukor.

A töltelékhez:
fél kiló gyalult tök,
2 fej hagyma,
1 kávéskanál cukor,
1 pohár tejföl,
só, bors, kapor.

Elkészítés:

      A vizet meglangyosítjuk, egy csipet cukrot szórunk bele. A langyos, édes vízben megkelesztjük az élesztőt. Ezután összekeverjük a liszttel, sóval és kemény tésztává összedolgozzuk. Majd pihentetjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A tököt összekeverjük a megtisztított, felszeletelt hagymával, sózzuk, borsozzuk, kaporral ízesítjük. A megkelt tésztát sodrófával kintútjuk, s nagy kocka alakúra vágjuk. Mindegyik kocka közepére teszünk egy-egy evőkanálnyi tölteléket, s erre ráhajtjuk a tésztát. A széleket lenyomkodjuk, hogy a töltelék ki ne folyjon. egy tepsit kizsírozunk. A tökkel töltött fánkokat egymástól kissé távol beletesszük, s a tetejüket megkenjük a felvert tojássárgájával. Pirosbarnára sütjük. Melegen tejföllel leöntve tálaljuk.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók