Sajtos batyu recept

Sajtos batyu recept

Hozzávalók:
30 dkg kemény sajt,
20 dkg liszt,
2 db tojás,
2 dkg élesztő,
2 evőkanál tej,
1 db kockacukor,
1 csokor petrezselyem,
4 evőkanál olaj,
2 evőkanál víz,
só, bors.

Elkészítés:

      Az élesztőt kevés langyos tejjel és egy kockacukorral felfuttatjuk. Majd eldolgozzuk a liszttel és hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés vízzel kemény tésztát gyúrva belőle. Vékonyra kinyújtjuk. A sajtot megreszeljük, petrezselyemmel megszórjuk. Az elnyújtott tésztát derelyevágóval kb. 15 cm nagyságú kockákra vágjuk.
Közepükre 1-1 kávéskanál reszelt sajttölteléket teszünk. Átlósan behajtjuk, a széleket lenyomogatjuk. Majd megkenjük a tetejüket tojássárgával. Vigyázzunk, hogy levegő nem maradjon a táskákban, a széleket jól nyomkodjuk le.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók