Ropogós sajtos sütemény recept

Ropogós sajtos sütemény recept

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás ,
1 tojássárgája,
1 mokkáscsésze joghurt,
12 dkg margarin,
12 dkg juhsajt,
1 teáskanál sütőpor,
kevés tej, só szezámmag.

Elkészítés:

      A joghurtot, tojásokat, olajat, margarint, sütőport, sajtot a fenti sorrendben összekeverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összegyúrjuk. Letakarva 10 percig pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, 3 részre osztjuk úgy, hogy cm vastag kerek lapokat kapjunk. A lapokat tortaszerűen felvágjuk, egy lapból 8 szeletet kapunk. A háromszögletű szeleteket a szélesebb végénél kezdve felcsavarjuk és kizsírozott sütőlemezre fektetjük. Tej, tojássárga és olaj keverékével megkenjük, szézámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók