Korianderes, diós rizs recept

Korianderes, diós rizs recept

Hozzávalók:
50 dkg rizs,
8 dl tyúkhúsleves,
15 dkg vaj,
3 dkg koriander,
3 dkg mandula,
3 dkg fenyőmag,
3 dkg pisztácia,
só.

Elkészítés:

      A vaj egy részét felforrósítjuk, a fenyőmagot, pisztáciát, mandulát hozzáadjuk, és addig pirítjuk, amíg a magok enyhén megbarnulnak. Ezután hozzáadjuk a koriandert és rövid ideig tovább pirítjuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk és néhány percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegetett rizst, tovább főzzük, addig, amíg a rizs a folyadékot fel nem szívta. Eloltjuk a tüzet, a maradék vajat darabkákban a rizs tetejét tesszük, ráhelyezzük a fedőt, úgy, hogy nedvszívó papír kerüljön a fedő alá. Fél órát gőzben hagyjuk.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók