Kelkáposzta fasírozott recept

Recept elkészítése:

Kelkáposzta fasírozott recept

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta,
2 zsemle,
3 tojás,
kevés zsemlemorzsa,
majoránna, só, bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A kelkáposztát félbevágjuk és gyengén sózott vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, a vizet kinyomkodjuk belőle. A káposztát a tejben vagy vízben áztatott zsemlével, két keményre főtt tojással húsdarálón átdaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk, majd S8val, borssal, majoránnával fűszerezzük. Belekeverjük a felvert nyers tojást, s ha hígnak találjuk, zsemlyemorzsával sűrítjük. Lapos pogácsákat formálva belőle, lisztbe vagy morzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: