Húsos savanyú zöldségleves recept

Húsos savanyú zöldségleves recept

Hozzávalók:
50 dkg birkahús,
30 dkg marhahús,
1 liter víz,
4 db savanyú uborka,
2 fej vöröshagyma,
4 db sárgarépa,
1 csomó petrezselyem,
4 db fehérrépa,
2 fej zeller,
4 evőkanál zsír,
1 kis paradicsom,
12 szem olajbogyó,
1 db citrom,
1 pohár joghurt,
só, bors, kapor ízlés szerint.

Elkészítés:

      A vízzel, a marhahússal, a zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára vágott hagymát, s a maradék zöldséget zsírban megpároljuk, majd felengedjük a húslevessel, sóval, borssal ízesítjük. A kicsontozott, feldarabolt marha- és birkahúst hozzáadjuk, és addig főzzük, ami a zöldség puha lesz. A paradicsomot és a citrom levét, a joghurtot összekeverjük, a megtisztított, megreszelt uborkával, a megmosott, felaprított kaporral a levesbe keverjük. Mindezzel együtt a levest felforraljuk, beledobjuk az olajbogyót, forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók