Börek jóasszony módra recept

Börek jóasszony módra recept

Hozzávalók:
5 yufka,
25 dkg margarin,
3 tojás,

A töltelékhez:
50 dkg juhsajt
1 csomag petrezselyem, esetleg ízlés szerint kapor,
kevés tej.

Elkészítés:

      A petrezselymet finomra vágjuk, elkeverjük a juhsajttal, és kevés tejjel fellazítjuk. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a tojásokat. A margarint megolvasztjuk, a tejhez öntjük. Habverővel felverjük és félretesszük.
Egy sütőlemezt kizsírozunk és ráfektetjük az yufkát úgy, hogy a széle felhajtható legyen. 4 yufkát feldarabolunk, és tejbe áztatjuk. A felét ráhelyezzük a sütőlemezre és a sajtos tölteléket ráhalmozzuk. Erre helyezzük az áztatott yufkák másik részét, az alsó tészta széleit ráhajtjuk, a maradék tejjel meglocsoljuk és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Négyszögletes darabokra vágva tálaljuk.

Elkészítés ideje: 65perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók