Zellerkrémleves

files/images/jatek/1-jatek/zellerkremleves.jpg
Hozzávalók

1 nagy gumó zeller,
4-5 nagyobb gerezd fokhagyma,
3 dkg vaj,
só,
zöldség-alaplé vagy egy mokkáskanálnyi ételízesítő,
frissen reszelt szerecsendió,
egy pici cukor,
2 dl tejszín,
3 csapott evőkanál liszt,
füstölt sajt,
pirított kenyérkockák,
frissen vágott petrezselyemzöld.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A fokhagymát vékony karikákra vágtam, és a vajon kis lángon pároltam 1-2 percig, majd hozzáadtam a vékonyabb szeletekre, majd kockákra vágott zellert is. Sóztam, és fedő alatt hagytam vagy 5 percig párolódni, aztán felöntöttem vízzel. Szerecsendiót reszeltem bele, sóztam, egy kis csipet kristálycukrot és némi ételízesítőt adtam hozzá. Közben a tejszínt csomómentesen elkevertem a liszttel, és némi vízzel. Mikor a zeller megpuhult, botmixerrel pürésítettem, aztán a habarást is hozzáadtam. Forrásig kevergettem, és készen is volt a leves.
 
Friss petrezselyemzöldet raktam a tetejére illetve pirított kenyérkockát. Nagyon finom volt! :P
 
Beküldte: Vidács Nikolett

Receptek kategória: