Túrós zabpehelygaluska recept

Recept elkészítése:

 Túrós zabpehelygaluska recept

Hozzávalók:
25 dkg félzsíros tehéntúró,
10 dkg finomliszt,
5 dkg zabpehely,
2 tojás,
1 dl tej,
1-2 dl víz,
2 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 dkg vaj (vagy margarin),
ízlés szerint só,
a tetejére 2 dl tejföl és 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A zabpehelyre ráöntöm a tejet és 15 percre félreteszem, hogy kissé felázzon. Közben a tojásokat habosra keverem 1 dl vízzel, ezután hozzáadom az áttört tehéntúrót valamint a lisztet. Belecsorgatom az olajat, hozzáteszem a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet, majd az áztatott, tejes zabpehellyel együtt az egészet jól összedolgozom. Szükség szerint apránként annyi vizet töltök még hozzá, hogy a szokásos galuskamassza legyen belőle. Forrásban lévő bő, sós vízbe szaggatom, és a felolvasztott vajra (margarinra) téve jól összekeverem. A tejfölben elkeverem a megmosott és nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet, majd ráöntöm a galuskára. (Gazdagabban is lehet készíteni, akkor a tejfölbe 10 dkg csípős juhtúrót vagy reszelt rokfortot keverek, és azt a galuska tetejére kenve, a sütőben kissé rápirítom. )

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: