Tojásos szarvacska recept

 Tojásos szarvacska recept

Hozzávalók:
30 dkg szarvacskatészta,
4 tojás,
2 dl tejszín,
10 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
1 evőkanál Vegeta,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A tésztát annak rendje-módja szerint megfőzöm, majd leöblítve melegen tartom. A tojásokat szétválasztom. A sárgákat kikeverem az olvasztott, puha, de már nem meleg vajjal, ízesítem a törött borssal és a Vegetával, majd apránként hozzákeverem a tejszínt és a reszelt sajt felét. Végül beleforgatom a tojások keményre vert habját, és ráöntöm a főtt tésztára. Egy kis tepsibe simítom, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig közepes lángon sütöm. A tetejét még tűzforrón meghintem a megmaradt reszelt sajttal, és már csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, amíg a sajt egészen ráolvad.

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók