Szójás galuska recept

Recept elkészítése:

 Szójás galuska recept

Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű (Graham-) búzaliszt,
2 evőkanál szójaliszt,
2,5 dl tej (vagy víz),
2 tojás,
1 teáskanál só,
3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A tojásokat habosra felverem, majd belekeverem a sót és a tejet. Ezután beleszórom a szójalisztet, és jól összekeverem. 15 percig várok, hogy a liszt a folyadék egy részét felvehesse, csak ezután adom hozzá a többi lisztet. (A szokásos galuskatészta-masszának kell lennie. Ha szükséges, kevés vízzel hígítom, vagy kevés liszttel sűrítem.) Vizet forralok, amelyet kissé meg is sózok, majd beleszaggatom a tésztát. A megfőtt galuskát meleg vízzel leöblítem, lecsöpögtetem, és a felforrósított olajra téve jól összekeverem. Mindenfajta mártásos húsféle mellé illik.

Elkészítés ideje: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: