Stíriai metélt recept

Recept elkészítése:

 Stíriai metélt recept

Hozzávalók:
a tésztához:
35 dkg áttört tehéntúró,
12 dkg liszt,
2 egész tojás,
4 dkg porcukor,
fél dl tejföl,
csipetnyi só;
a krémhez:
5 dkg vaj,
1 dl tejföl,
5 dkg porcukor,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
3 tojás,
10 dkg mazsola;
a tetejére vaníliás porcukor,
csipetnyi só,
a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      Az áttört tehéntúrót, a lisztet, a tojást, a cukrot, a tejfölt és egy csipetnyi sót sima tésztává gyúrom, ezután 3 cm vastagra kinyújtom. A tésztát széles csíkokra metélem, és forrásban lévő, sós vízben kifőzöm. Leöblítve lecsöpögtetem. Közben a vajat habosra keverem a tojássárgákkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd belekeverem a tojásfehérjékből vert kemény habot. A főtt tésztát megforgatom a mártásban, belekeverem a forró vízben megmosott és leszárazott mazsolát, ezután a vajjal kikent és a zsemlemorzsával meghintett tepsibe beleterítem. Közepes lángon megsütöm, és a vaníliás cukorral meghintve tálalom. Csak frissen, melegen jó igazán.

Elkészítés ideje: 75 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: