Részeges finommetélt recept

Recept elkészítése:

 Részeges finommetélt recept

Hozzávalók:
25 dkg finommetélt,
7,5 dl tej,
6 púpozott evőkanál sárgabarackdzsem,
2 evőkanál barackpálinka (ha gyerekek is esznek belőle, akkor teáskanálnyi barackpálinka-aroma),
4 tojás,
5 dkg vaj,
1 mokkáskanálnyi só,
csipetnyi cukor;
a tepsi kenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A vajon világosbarnára pirítom az apróra tört finommetéltet, ezután ráöntöm a tejet és 1 mokkáskanál sót. Befedve, nagyon kis lángon addig párolom, amíg a tészta az összes tejet magába szívja. Közben a tojássárgákat kikeverem az apránként hozzáadott sárgabarackdzsemmel, majd a pálinkát (vagy az aromát és 1 evőkanál vizet) is hozzákeverem. Ezután a tojások keményre vert fehérjét és a főtt tésztát is beleforgatom. Vajjal vastagon kikent és zsemlemorzsával meghintett lapos tepsibe kenem a tésztamasszát. Addig sütöm közepes lángon, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad rá a tojásos massza. (Ha a teteje idő előtt barnulni kezdene vagy nagyon kiszárad, ráborítok egy alufólia lapot.)

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: