Recept elkészítése:
Pupák (német derelye) recept
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt,
2 tojás,
5 dkg vaj,
1 evőkanál porcukor,
1 dl folyékony csipkebogyólekvár (hecsedli),
1 evőkanál zsemlemorzsa,
10 dkg darált mák,
10 dkg porcukor,
csipetnyi só.
Elkészítés:
A csipkebogyólekvárt összekeverem a zsemlemorzsával, és fél órán keresztül hagyom állni. Közben a lisztet, a tojást és a cukrot jó kemény tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtom, és 7 cm-es kockákra vágom. Mindegyikre teszek egy-egy kis dió nagyságú morzsás lekvárt, ezután boríték (táska) formára hajtogatva, a széleit jól lenyomkodom. Forrásban lévő, sós vízben kifőzöm, és a cukros mákban azonnal megforgatom.
Elkészítés ideje: 90 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges