Piros galuska recept

Recept elkészítése:

 Piros galuska recept

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt,
másfél dl víz,
5 evőkanál olaj,
5 dkg búzakorpa,
2 tojás,
fél dl sűrített paradicsom (paradicsompüré),
1 teáskanál só,
1 teáskanál porcukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      Mély tálban habosra keverem a tojásokat; majd hozzákeverem a paradicsompürét, 2 evőkanál olajat és a vizet. Beleszórom a sót és a cukrot, ezután a törött borssal ízesítem. Az egészet alaposan összekeverem, és hozzáöntöm a lisztet, valamint a búzakorpát. Fakanállal könnyedén összekeverem, és az előre a tűzre készített, gyengén megsózott, 1 teáskanál olajjal elkevert forró vízbe beleszaggatom. Ha az összes galuska feljött a víz színére, meg is főtt, ezután kevergetve már csak egy percig főzöm. Meleg vízzel leöblítem, és a megmaradt olajra öntöm. Átkeverve tálalom mártásos húsféle mellé. Magában is fogyasztható, ekkor reszelt sajttal meghintem, és a sajtot kissé ráolvasztom.

Elkészítés ideje: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: