Mogyorós-sajtos kagyló recept

Recept elkészítése:

 Mogyorós-sajtos kagyló recept

Hozzávalók:
30 dkg kagylótészta,
10 dkg sós mogyoró (vagy sótlan mogyoró és 1 mokkáskanál só),
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg reszelt rokfort,
2 dl tejföl,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Melegen tartom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom. Ráöntöm a tejfölt és rászórom a reszelt rokfortot, belekeverem a megdarált mogyorót és kevés sót, valamint a törött borsot. Kis lángon jól összeforralom, ezután a főtt tésztát beleforgatom. Átkeverem, ezután egy lapos tepsire vagy lapos tűzálló tálra terítem. Annyi időre tolom be az előmelegített, forró sütőbe, amíg a tetején egy nagyon vékony, világosbarna kéreg keletkezik, de túlsütni nem szabad.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: